Един човек е загинал в Одеса, а двама са ранени след

...
Един човек е загинал в Одеса, а двама са ранени след
Коментари Харесай

Силни експлозии отекнаха в Одеса, има жертва и ранени

Един човек е умрял в Одеса, а двама са ранени след среднощна атака, заяви началникът на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер  в приложението Telegram.

Отломки от свалени дронове са паднали върху новопостроен блок в Одеса, който още не е заселен с хора. Също по този начин дрон, свален във въздуха, e паднал върху вилни къщи в предградие на Одеса. Възникнал е пожар, който към този момент е сподавен, осведоми губернаторът на Одеска област. 

По негова информация в  резултат на офанзивата е умрял 35-годишен мъж. Пострадали са двама души жена на 37 година и момиче на 17 година

" Пострадалите са с голям брой рани, в приблизително тежко положение са и са признати в лечебно заведение, където им се оказва нужната помощ ", заяви Олег Кипер.

Основната офанзива с дронове бе против украинския черноморски град. В Одеса и района са свалени 12 дрона, оповестяват военните от силите за защита на Южна Украйна.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В град Одеса живеят близо 60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.

Русия е изстреляла по Украйна тази нощ четиридесет и шест щурмови дрона на няколко талази, оповестиха

По-рано украинските военно-въздушни сили, представени от Ройтерс, оповестиха, че Русия е изстреляла по Украйна тази нощ четиридесет и шест щурмови дрона на няколко талази.

От Киев означиха, че противовъздушната защита на украинските Военновъздушни сили е свалила тридесет и два от дроновете.

Повечето от безпилотните летателни апарати са прехванати на територии, през които минава фронтовата линия - на изток и на запад, най-много в Херсонска област, гласи обявата на Военновъздушни сили на Украйна в Telegram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР